Rólam

D56A2365b11 évet éltem Párizsban, ott nevelkedtem és végeztem el tanulmányaim egy részét, ami komoly befolyással van életemre.

1998-ban szereztem meg diplomámat a Külkereskedelmi Főiskola nemzetközi kommunikáció szakán és több mint tíz évet dolgoztam kommunikációs területen.

Franciaországi multikulturális tapasztalatom elfogadóvá, nyitottá és empatikussá tett az emberi kapcsolatok/problémák iránt. Ezt a személyes tapasztalatot, valamint a rövid terápiás (szisztémás-stratégiás) tanácsadói képesítésemet és szaktudásomat beépítem a páciensekkel folytatott munkámba.

Mindig is éreztem magamban érdeklődést és affinitást a pszichológia iránt. Környezetemben számos barátom, rokonom, munkatársam és ismerősöm fordult rendszeresen hozzám problémájával és nálam mindig „megértő hallgatóra talált”. Sok esetben – akkor még különösebb szakképzettség nélkül – ráéreztem arra, mi lehet számukra a legmegfelelőbb kiút az adott helyzetből, és általában sikerült átsegítenem őket a nehezén.

Úgy gondolom, hogy a mai globalizálódó, rohanó, felgyorsult és bizonytalan világban egyre többen küszködnek stressz okozta problémákkal, magánéleti gondokkal, szorongással, párkapcsolati nehézségekkel, gyereknevelési dilemmákkal, önértékelési problémákkal…stb.

Egyre nehezebb megtalálni jelen körülmények között azt az egyensúlyt, amely harmonikussá teszi életünket.

Én ezekre az – egyre gyakoribb - magánéleti problémákra szeretnék megoldást nyújtani!

2006-ban találkoztam először a rövid szisztémás terápiás technikával. E módszer segítségével sikerült hamar és végérvényesen felülkerekednem egy addig leküzdhetetlennek tűnő problémámon. Így saját bőrömön is megtapasztaltam ennek a terápiás módszernek a hihetetlen hatékonyságát, eredményességét.

Ekkor döntöttem úgy, hogy szeretnék ezzel a módszerrel hivatásszerűen foglalkozni, és segíteni másokon. 2012-ben elkezdtem tehát a tanácsadáshoz és coachinghoz szükséges 4 éves nemzetközi elméleti és gyakorlati képzést.Szisztémás-stratégiás terápiás diplomámat 2016-ban szereztem meg.

Hiszem, hogy a jó tanácsadónak a szakmai képzettségen és hozzáértésen túl rendkívül fontosak az eddigi átélt tapasztalatok, mert az tesz minket hitelessé, ha mi is átéltünk hasonló helyzeteket, vagy legalább is bele tudjuk magunkat képzelni a másik helyzetébe és képesek vagyunk testreszabott és célzott megoldást kínálni a problémáira. 

Szórólap: egyéni coaching megtekintése

Szórólap: iskolai coaching megtekintése

Rólam mondták

Ezzel a dilemmával kerestem fel Anrdeát. Nem tudtam eldönteni, hogy maradjak-e a jelenlegi munkahelyemen ahol összességében jól éreztem magam, megbecsültek és normálisan megfizettek vagy elfogadjam-e azt a kecsegtető ajánlatot, amellyel egy fejvadász megtalált engem. Konzultációink során Andreával átbeszéltük a pro-kontra racionális és személyes érveket, a különböző alternatívákat és forgatókönyveket, az előnyöket és hátrányokat... De a leghasznosabb tanács, amit adott nekem az volt, hogy hallgassak a megérzéseimre. Így is lett! Végül úgy érzem jól döntöttem. Mertem váltani és megérte! Imre 38 éves mérnök-informatikus

Azzal a problémával fordultam Andreához, hogy segítsen nekem megoldani a munkahelyi konfliktusokat és az ezzel járó stresszt! Közép vezetőként sokszor azzal a kihívással szembesültem, hogy nem csupán egy szakmai csapatot kell irányítanom és az ezzel járó nehézségeket megoldanom hanem sok esetben a főnökeimmel is kemény harcokat kellett megvívnom. Andreának köszönhetően megtanultam jobban uralni a stresszt, másként kezelni a konfliktus helyzeteket, hatékonyabban érvelni és kiállni  a csapatom mellett, a főnökeimnek jobban prezentálni és eladni a változásokat, új megoldási stratégiákat alkalmazni.  Andreával folytatott munkánk nagyon gyümölcsöző és eredményes volt! Natasa 40 éves IT account manager

Andreát azért kerestem fel egy barátom ajánlásával, mert teljesen összeomlottam  a munkahelyemen rám nehezedő konstans terhek és nyomás miatt. Már nem bírtam elviselni a rám nehezedő állandó stressz, a főnököm negatív hozzáállását mindenhez. Azt hiszem kiégtem és teljesen el voltam veszve! Andrea sokat segített abban, hogy megértsem mi zajlik bennem, rá világított a bennem rejlő erőforrásokra, vissza adta az önbizalmamat és segített új szakmai célokat kitűzni. Neki köszönhetem, hogy sikerült váltanom és ma egy olyan munkahelyen és munkakörben dolgozom, amelyben jól érzem magam szakmailag és emberileg egyaránt!  Lilla, 32 éves marketing manager

"Párom elmondta, hogy érezte, észrevette rajtam a változásokat, nagyon sokat segítettek ezek a beszélgetések nekem mindenféle szempontból. Nagyon sokat köszönhetünk Andreának! Andrea nélkül én belevesztem volna az eseményekbe, az Ön segítségével tudtam felülkerekedni a történéseken azzal, hogy megtaláltam magam. És persze a számtalan praktikus tanács, és még hosszan sorolhatnám..." Noémi, 62 éves nyugdíjas

Andi személyisége és módszere megnyugtat, épít és emel. Egy nagyon görcsös, félelmekkel teli időszakban kellett komoly döntéseket hoznom. Andi 3 kérdéssel átfordította bennem a félelmet hitté és lökött be a helyes választ adó ajtón. Mérhetetlenül hálás vagyok, hogy hozzá fordulhattam. Nélküle nem lennék ott, ahol ma vagyok. Pont úgy erősített meg, ahogyan nekem arra szükségem volt. Köszönöm. Kata Kata, 35 éves angol tanár

Teljesen el akadtam párkapcsolatomban, éreztem és tudtam, hogy már nem működik a dolog és ki kell ebből a helyzetből mozdulnom mégis képtelen voltam a gyakorlatban is megtenni az ehhez szükséges lépéseket. Andreának köszönhetően sikerült leküzdenem a bennem lévő gátakat, félelmeket és kilépnem ebből az ördögi körből. Sokat tanultam magamról, rejtett erőforrásaimról és az önbizalmam is megnőtt. Nem mondom, hogy minden nap könnyű helytállni egyedülálló anyaként de most mégis sokkal kiegyensúlyozottabb, optimistább és boldogabb vagyok mint korábban. Köszönöm! Vera, 35 éves műfordító

Teljesen véletlenül találkoztunk és már 5 perc után volt közös témánk., úgy beszélgettünk mintha 1000 éve ismernénk egymást. Így hamar egyeztettünk időpontot már sok éve tartó pánikbetegségem oldására, gyógyítására. Már sok megoldást és módszert próbáltam de most úgy érzem Andrea rávezetett "a helyes útra" és látom a fényt az alagút végén. Olyan célravezető kérdéseket tett fel nekem, melyekkel segített megfogalmaznom a megoldást. Így már teljes nyugodtsággal és higgadtsággal kezelem (egyre ritkább) rosszulléteimet. Beszélgetéseink során kiértünk a konfliktuskezelésre is. Mióta ismerem Andreát, sok rossz kapcsolatomat rendeztem. Jelenleg teljesen tünetmentes vagyok.

Zita, 34 éves kozmetikus

Nagyon lemaradt bizonyos tantárgyakból és teljesen elveszítette érdeklődését, lelkesedését. Folyamatosan kudarcok érték és nem volt hajlandó tanulni. Andreának köszönhetően sokat javult azóta: szép lassan visszanyerte önbizalmát,most már szívesebben bejár az iskolába, egyre aktívabb és lelkesebb.

Egy hálás anyuka

Nehezen tudtam rávenni, hogy csinálja meg a leckéjét, folyton noszogatnom kellett Őt, kontrollálnom és ellenőriznem. Ez nagy terhet jelentett számomra. Emiatt sokat veszekedtünk és ez beárnyékolta jó kapcsolatunkat. Andrea sokat segített abban, hogy jobban kezeljem a helyzetet, praktikus és célravezető tanácsainak köszönhetően viszonyom lányommal sokat javult, rengeteg örömteli időt töltök vele együtt. Most már önállóan osztja be az idejét és felelősségteljesen megírja a leckéjét.

Egy elégedett anyuka

Sok mindent próbáltam már, hogy leküzdjem rosszulléteimet: nyugtatók beszedése, légzéstechnika, meditáció stb. de ezek csak átmeneti javulást hoztak és valójában nem oldották meg hosszú távon problémámat.
6 alkalmunkat követően sikerült búcsút intenem szorongásomnak, 8 év alatt most először fordult elő, hogy az 4 hét leforgása alatt egyetlen egyszer sem kellett bevennem nyugtatót. Szép lassan Andreának köszönhetően, megtanultam „helyén kezelni” szorongásomat és visszanyerni a kontrollt életem felett!

Zsuzsa, 35 éves, műkörmös

A közös munkánk során a célravezető kérdéseknek köszönhetően, teljesen másként kezdtem el szemlélni a helyzetet. Félretettem sértődöttségemet és makacsságomat, változtattam hozzáállásomon és viselkedésemen, amely lehetővé tette, hogy kapcsolatom menyemmel helyre jöjjön. Örök szkeptikus vagyok de engem lepett meg legjobban, hogy milyen gyorsan történt pozitív és tartós változás. Köszönet mindenért.

Judit néni 68 éves, nyugdíjas

Andi a találkozásunk első pillanatától kezdve maximálisan rám figyelt, így könnyű volt kialakítani a bizalmi viszonyt, ami a hatékony terápiás kapcsolat alapja. A konzultációkon Andi segített az átláthatatlannak hitt viszonyok és érzések megértésében és praktikus tanácsokkal látott el azzal kapcsolatban, hogy hogyan reagáljak jól bizonyos helyezetekben. A terápia végére sikerült a szüleimmel egy mindenki számára megfelelő kapcsolatot kialakítani.

Heni, 39, tanár

Egy zátonyra futott tengerész köszönete Szepesi Andreának
Andrea a kiváló helyzetfelmérésével megállapította: - a jelenlegi helyzetet, állapotot - felállította a reális célok listáját, így azok már elérhető közelségbe kerültek - a reális célok felé vezető úton, kísért és ha elakadtam támogatott Segítségnyújtása barátságos ám következetes, ami számomra nagyon fontos volt. Erről a zátonyról már lekerültem már hajózom, céljaim vannak, és ha esetleg segítségre szorulnék, Andrea mentőövére, akkor arra számíthatok.

György, 31 éves, budapesti műtárgyfotós

Nincsenek reménytelen esetek, leküzdhetetlen problémák, csak tudni kell segítséget kérni!

Amennyiben tehetetlennek érzi magát problémáival szemben vagy útmutatásra van szüksége, vegye fel velem a kapcsolatot!